Györffy Kinga

Györffy Kinga

Kinga a hazai storytelling úttörője, napjaink ezen fontos kommunikációs technikáját „tőle kell elsajátítani”. Pályáját közéleti beszédíróként kezdte, ekkor tapasztalta meg először a történetmesélésnek mint meggyőzésnek a hatalmát – és határait. Az elmúlt tizenkét évben több száz felső- és középvezető, értékesítő, startupper, valamint egyetemista és gimnazista retorikai fejlesztésében vett részt. Az Imagine Cup innovációs világverseny mindenkori magyar döntőseinek pitch-trénere, az I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársainak storytelling felkészítője.

Ő nem „tanít”, hanem mosolyogva beszélget hallgatóságával, kedves és izgalmas gyakorlatokkal szeretteti meg a megragadó történetmesélés technikáit. Csoportos tréningjei, valamint egyéni foglalkozásai izgalmas, maradandó élményt, és valóban kézzelfogható, gyakorlati technikákat nyújtanak a részvevőknek. 

Kinga emellett ismeretterjesztő és tudományos cikkek szerzője, mintabeszédes sorozatok társszerzője, a „Bátrak, akik mernek” című interjúkötet egyik szereplője. Az „Add elő magad – A magával ragadó előadás titkai” című könyve 2015 novemberében jelent meg. A könyv folytatása – a professzionális történetmesélés alkalmazási területeiről – várhatóan már idén olvasható lesz.

Ismerje meg Györffy Kinga üzleti világ számára szóló tréningjeit

Magával ragadó előadás, prezentáció

A történetmesélés nem azonos a sztorizgatással! A történetmesélés az üzleti előadásokban, prezentációkban sokkal több, mint puszta színesítés és szórakoztatás.

 • A jó történet bizalmat ébreszt és biztonságot teremt, kötődést és együttműködést alakít ki.
 • A jó történet a legösszetettebb problémát/értéket is érthetővé és átélhetővé teszi.
 • A jó történet motivál, inspirál.

Mivel fog Ön a fejlesztési folyamat során gazdagodni?

 • Megmutatjuk Önnek, hogy miben rejlik a történetek magával ragadó, meggyőző ereje.
 • Segítünk, hogy megtalálja a saját történeteit (a történeteket 4 forrásból merítjük, és 5 típus mentén dolgozzuk ki).
 • Segítünk, hogy a történeteit megfelelően közvetítse (stílus, hitelesség, felkészülés és előadásmód).
 • Értékes, személyre szóló visszajelzéseket és könnyen, gyorsan alkalmazható tippeket, tanácsokat adunk.

Felkészítés egy konkrét prezentációra, előadásra

Prezentációja, konferencia-előadása lesz a közeljövőben? Nem letudni akarja, mint egy kötelező feladatot, hanem alakítani szeretné vele a dolgok menetét? Változást szeretne elérni – gondolatokra, érzésekre és tettekre mozgósítva a hallgatóságát? Mi segítünk! A tervezett előadás céljának, technikájának megfelelően segítséget nyújtunk az előadás vázlatának kidolgozásában, a saját történet előadásba illesztésében, gyakorlati próbán finomhangoljuk az előadást, valamint a technikát, majd, utánkövetéssel, akár videós elemzéssel segítünk a következő felkészülésben.

Storytelling: a leadership eszköze

Vezetőként az Ön számára is kulcsfontosságú, hogy munkatársai elkötelezettségét megalapozza, illetve növelje? Szeretne egy eszközt, ami túlmutat a puszta érvelésen, tény- és tárgyszerűségen – és amivel kollégáinak valódi inspirációt nyújthatna? Amivel motiválhatná őket, ezáltal változást érve el?

A történetek konkrétak és egyediek. A történetek emóciókat váltanak ki. A történetek emlékezetesek. Elvezetjük Önt ebbe az izgalmas világba!

Mit kap Ön a fejlesztés során?

 • Egy olyan kommunikációs eszköztárat kínálunk, amely segít Önnek, hogy tapasztalatait és élményeit inspirálóan adja át a munkatársainak – hatékony döntéshozatalra és tettekre sarkallva őket.
 • Bebizonyítjuk, hogy nem kell aggódnia: Önnek is vannak üzleti történetei (
 • Bemutatjuk és közösen elemezzük az üzleti történetek négy fő csoportját (kapcsolati-, tisztázó-, befolyásoló- és sikertörténetek).
 • Megmutatjuk, hogyan lehet üzleti stratégiát alkotni – történetekkel.
 • Segítünk, hogy – egy speciális módszertan alapján – Ön megalkossa a saját történetbankját.
 • Segítünk a történetek megfelelő közvetítésében (stílus, előadásmód).
 • A gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás lehetőségét kínáljuk.

Hogyan alkossam meg történetbankomat?

Vezetőként Ön is hisz a történetek varázslatos, magával ragadó erejében, de képtelen őket használni? Úgy érzi, nincsenek történetei? Ne aggódjon! Olyan nincs, hogy nincsenek történetei, legfeljebb nem tudja, hogy honnan vegye elő őket.

Strukturált módszertanunk segítségével elvezetjük Önt a mélyen elrejtett, elfeledett vagy éppen fel nem ismert történeteihez; megmutatjuk, hogy mit érdemes a meggyőzésben és változásmenedzsmentben használnia, és segítünk történettára megalkotásában is.

A történetmesélés a munkatársak elkötelezettség-növelésének és inspirálásának, valamint a személyes márka megmutatásának kiemelkedően hatékony és könnyed módja. A történetmesélés nemcsak a hallhatóságnak, hanem Önnek, a mesélőnek is élményt jelent!

Magával ragadó értékesítői történetmesélés

Miért fontos az értékesítő számára a történetmesélés képességének fejlesztése? Azért, mert a puszta adatok, tények, előnyök vitatkozásra, kritizálásra, szembenállásra késztetnek.

A jó történet ezzel szemben bevon, elismerést és egyetértést vált ki, kötődést és együttműködést alakít ki. Azért, mert a sok adat − a hagyományos felfogással ellentétben − nem megvilágosítja, hanem elhomályosítja az elmét. A jó történet ezzel szemben a legösszetettebb problémát is érthetővé teszi.

Mivel fog Ön a fejlesztési folyamat során gazdagodni?

 • Megmutatjuk Önnek, hogy miben rejlik a történetek magával ragadó, meggyőző ereje.
 • Segítünk, hogy megtalálja a saját történeteit (a történeteket 4 forrásból merítjük, és 5 típus mentén dolgozzuk ki).
 • Segítünk, hogy a történeteit megfelelően közvetítse (stílus, hitelesség, felkészülés és az elmondás/mesélés módja).
 • Értékes, személyre szóló visszajelzéseket és könnyen, gyorsan alkalmazható tippeket, tanácsokat adunk.

Magával ragadó pitching startupperek és startup csapatok részére

A pitching – a prezentáció műfaján belül – egy speciális forma, speciális szabályokkal és követelményekkel, éppen ezért a pitching képességének fejlesztése csak az eddigiektől eltérő szemlélettel és módszertannal történhet.

Mi ezt az új típusú fejlesztést kínáljuk Neked. A programot a startupperek hiányosságait/gyenge pontjait, illetve az általuk elkövetett típushibákat figyelembe véve dolgoztuk ki.

Mit kapsz a fejlesztés során?

 • Példákon és gyakorlatokon keresztül megismertetünk a pitching elveivel, illetve technikáival, eszközeivel.
 • Ezek az eszközök az úgynevezett „tapscsapdák”, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy elnyerd a hallgatóságod (zsűri, befektetők stb.) tetszését/megerősítését, és ennek nyomán az együttműködését.
 • Értékes, személyre szóló visszajelzéseket és könnyen, gyorsan alkalmazható tippeket, tanácsokat adunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje Györffy Kinga
tréningjeit az Ön vállalatában is