Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábor

Egész életemet végigkísérte a kommunikációs és a sport. 

Már kisgyerek koromban is szerettem sokat beszélni. Hamar feloldódtam egy társaságban és ez a mai napig is így van. Még akkor is, ha ugyanakkor kifejezetten igénylem az „énidőt”, mert az a feltöltődés, a tanulás ideje. Valójában a társaságkeresés, és a tanulás mögött ugyanaz a mozgató erő áll: a kíváncsiság. A kíváncsiság mellett a művészekben és az újságírókban van egy másik késztetés is: a történetmesélés. S ha nem is mindenki történetmesélő, mindenki történet hallgató. Különféle történetek példáiból és tanulságaiból építjük a saját személyiségünket a munkában és a magánéletben egyaránt. Ezért fontosak az olyan előadások, amelyek a kommunikációról szólnak, akár történetmesélők, akár befogadók vagyunk. 

A sport önmagában is történet. Minden verseny egy mese jó és rossz szereplőkkel, intrikusokkal, áldozatokkal és hősökkel. Dráma és komédia egyidőben. A sport maga az esszenciális élet, ezért nagyon alkalmas önmagunk és a körülöttünk zajló világ megismerésére. A sport és a játék előbb-utóbb mindig megmutatja az ember igazi énjét. Ezért is alkalmas arra, hogy a sportból merítsünk példákat, amikor a saját életünket vizsgáljuk. 

19 évesen léptem be először a Magyar Televízió kapuján. Ezres nagyságrendben készítettem különféle feladatkörökben műsorokat és további ezres nagyságrendben közvetítettem sporteseményeket. Sportszervezésről van diplomám és ezt kiegészítettem egy sportjogi szakoklevéllel is. Másfél évtizede dolgozom sportvezetőként is többféle szerepkörben. A televíziózásról, rádiózásról, újságírásról nincs semmilyen okmányom, de mostanra talán már elég sok mindent megtanultam.   

Történetmesélő vagyok, elmesélem hát Önöknek is a történeteimet.

Ismerje meg Gundel Takács Gábor üzleti világ számára szóló előadásait

Céges kvízjáték

Akár szórakoztatni akarja a közönségét, akár játékos formában szeretne információt átadni, vagy ellenőrizni a meglévő ismereteket, a legjobb mód egy kvíz. Ha pedig kvíz, bízza arra, aki igazán otthon van ebben a műfajban! Állítsa össze Ön a kérdéssort, vagy bízza ránk! Játék, szórakozás, tudás – mindez egyben.

Közösen megélt sikerek

Ebben az előadásban arra keressük a választ, hogy mi a csoport szerepe a sikerek elérésében. 

Az ember mindig is társas lény volt, ma is az. Mindannyian ma is különféle csoportok köré szervezzük az életünket és az egyéni sikerek mögött is áll egy csoport. Az előadás során megvizsgáljuk a csoportok lélektanát.  Átgondoljuk, hogy mitől lesz egy csoport sikeres, és hogyan hat vissza a siker a csoportra. Keressük az egyén helyét is a csoportban és szétválasztjuk a különféle szerepköröket: kiből lesz vezető és kiből lesz nélkülözhetetlen csapattag. Számos példát vizsgálunk meg a sport világából, amely a csoportban való gondolkodás és a sikerorientált együttműködés legközismertebb műfaja.  

Az előadás célja szerint igyekszik segíteni abban, hogy a csoport tagjai minél tudatosabban gondolkodjanak a saját csoportjuk szerepéről és működési elveiről, továbbá a saját egyéni szerepükről a közösen elért sikerek érdekében. 

Az előadás igény szerint 30-45 perc.

Négyszemközt

Az üzleti életben számos alkalommal fordul elő a személyes értékesítés. De vajon magán a terméken, szolgáltatáson kívül min múlik, hogy az eladó el tudja-e adni a termékét a vásárlónak? Mi a hozzáadott személyes érték? 

Az előadás során megvizsgáljuk, hogy hogyan gondolkodik a vásárló és ezért hogyan kell gondolkodnia az értékesítőnek.  Mik azok az emberi értékek, amik függetlenül az adás-vétel tárgyától mindig szerepet játszanak a döntésben. Tudatosítjuk azokat a szempontokat, amelyek fontos szerepet játszanak abban, hogy a partnerünk végül azt mondja: meggyőző.  Sorra vesszük azon kommunikációs technikákat, amelyek segítenek átadni az általunk közvetített értékeket. Igyekszünk az ösztönös értékesítői tehetséget kommunikációs tudatossággal megerősíteni. Felhívjuk néhány tipikus hibára is a figyelmet. Igyekszünk megosztani azokat a médiában alkalmazott riporteri technikákat, amelyek hasznosak lehetnek egy értékesítő számára is. 

Az értékesítés verbális csomagolás. Hiába jó egy termék, ha rosszul van becsomagolva. Az előadás azt ígéri, hogy nyomában tudatosabb és hatékonyabb lesz ez a fajta verbális csomagolás, azaz sikeresebb lesz az értékesítés. 

Kommunikációs technikák előadóknak

A kommunikáció ma már nélkülözhetetlen akár a munkatársak, akár a régi, vagy jövőbeli partnerek irányába. Ennek egyik formája az előadás, prezentáció. De mitől lesz ez sikeres? 

A tartalmon túl természetesen magától az előadás módjától, technikájától. Mire figyeljünk oda a terem elrendezésétől kezdve a felkészülésen át a verbális és metakommunikációs eszközök helyes és helytelen használatán keresztül az előadás utóéletig bezárólag? Ebbe igyekszünk bevezetni a hallgatókat.  

Hogyan kérdezzünk?

Az előadást az a megfigyelés szülte, hogy a konferenciákon az előadásokat követően gyakran egyáltalán nincsenek, vagy csak nagyon szerény számban vannak kérdések. De vajon miért, miközben sokan az előadás után odamennek az előadóhoz, tehát van kérdésük?

A prezentáció azzal kezdődik, hogy a hallgató hogyan érkezzen, hogyan készüljön, hogyan hallgasson egy előadást. Tárgyalja a különböző egyszerű kérdezési technikákat, de azt is, hogy milyen lélektani okai vannak annak, ha valaki nem mer felállni, hogy feltegye a kérdését. Ez az előadás bármilyen konferencia bevezető prezentációja lehet.

Megváltozott kommunikációs technikák

Ez az előadás kifejezetten a vállalati kommunikáció social media megoldásaira koncentrál, ugyanakkor felhívja a figyelmet a print média által nyújtott előnyökre is. A járvány alatt ugyanis megváltozott a kommunikáció, mert megváltoztak a fogyasztói szokások is. Vajon hogyan kezeljük a különféle közösségi média felületeket? Melyikre van szükségünk és melyikre nem? Mi a különbség a szervezeti és a termék kommunikáció között?

Olyan vállalkozásoknak érdekes ez a prezentáció, akik maguk végzik a kommunikációt, vagy közvetlenül részt vesznek benne egy szakértővel együtt, illetve olyan konferencia szervezőknek ajánljuk, akik ezeket a cégeket célozzák meg. 

Komfortzónán innen és túl

A kockázat része az életünknek. Lehet elemezni, tervezni és menedzselni, ez azonban kevés. Végeredményben ugyanis személyiségfüggő, hogy ki, mekkora kockázatot vállal be, milyen döntéseket hoz.

Az emberek jelleme nagyon jól megmutatkozik a különféle játékokban, így az is kiderül, hogy valaki kockázatvállaló, vagy kockázatkerülő, miképpen kezeli a vereséget, milyen eszközöket választ, képes-e a startégiáján változtatni, defenzív, vagy offenzív megoldásokat keres. A sport speciális területe a játéknak, ahol a kockázat a taktika része, de adott, az eredmény szempontjából kritikus pillanatokban végül szintén a személyiség határozza meg a döntést, a cselekvést, vagy a passzivitást.

Az előadás több, mint 1600 televíziós vetélkedő műsorvezetése és többezer sportesemény közvetítése – azaz sokezer amatőr és profi játékos viselkedése – kapcsán szerzett tapasztalatot dolgoz fel. Számos megtörtént eset színesíti a prezentációt. Ezek a minták pontosan ugyanazok, amik a hétköznapi életben, a munka világában, vállalkozások menedzselése kapcsán vagy befektetési kérdések során vetődnek fel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje Gundel Takács Gábor előadásait az Ön vállalatában is