GRECSÓ KRISZTIÁN

József Attila-díjas író, költő, az Élet és Irodalom szerkesztője. Sokat tud a sikerről, mert nem kapta könnyen. Évekig dolgozott napszámosként, volt munkanélküli (szabadúszó), írta hírességek könyvét („négerben”), és mások életét („valóságshow”). Az olvasók olyan könyvekkel szerették meg, mint a Vera vagy a Mellettem elférsz. Ő írta át színpadra a Vígszínháznak Molnár klasszikusát A Pál utcai fiúkat. Egymás után kétszer nyerte meg a Libri közönségdíját, dalszerzőként saját verseinek médiuma, mert hisz a közvetlenség, az alkotó hitelesség erejében. A Nők Lapjában futó Lányos apa sorozatával a változó apaképről gondolkodik, és hite szerint tesz is érte.

Ismerje meg Grecsó Krisztián üzleti világ számára szóló előadásait

A TÜKÖRBEN TÜKRÖZŐDŐ TÜKÖR az IRÓ az egészséges lélekért – család, történet, ego, önismeret

Az irodalom, a mese tud valamit, amit szinte semmi más. Mesélés, olvasás közben átélhető egy már seholsincs valóság, mondjuk, a letűnt, de mindent meghatározó gyerekkor. Felfedik magukat azokat az erők, melyek nem tűntek el, csak átalakultak, de ott tombolnak a lélek mélyén, a szívben.

A történet ereje ott mutatkozik meg, hogy családi anekdotát nem azért meséljük, mint közösségit. A családi adoma jellemeket, boldogságokat, traumákat őriz. Elmondani varázslat. Akárki vagy is: anya, lány, fiú, apa, egy láncolatban állsz, a tükörben tükröződő tükrökben ezer más ős képe villan fel – mégis te látszol minden arcban.

A történeteket fel kell tudni idézni, megérteni őket, használni, mesélni, megírni, továbbadni, és a segítségükkel benézni az énvédő technikák leple alá. Mert a legnehezebben azt lehet megtudni, mi, saját magunk mire vágyunk. Tudni kell mesélni róla, narrálni, megérteni, kérdezni, látni. Különösen napjainkban fontos ez a „varázslat”. Az önmagát értő, kevésbé szorongó egó a vállalati, üzleti életben dolgozók számára is nélkülözhetetlen a biztonságos működéshez.

Grecsó Krisztián hitele, eredetisége, őszintesége lefegyverző. Az egyik legnépszerűbb kortárs írónk őszintén mesél, saját kudarcok, példák, emlékezés technikák segítségével dolgozik az egészséges lélekért, a megértett vágyakért, a tisztuló tükörképért.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje Grecsó Krisztián előadásait az Ön vállalatában is