Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábor

Egész életemet végigkísérte a kommunikációs és a sport. 

Már kisgyerek koromban is szerettem sokat beszélni. Hamar feloldódtam egy társaságban és ez a mai napig is így van. Még akkor is, ha ugyanakkor kifejezetten igénylem az „énidőt”, mert az a feltöltődés, a tanulás ideje. Valójában a társaságkeresés, és a tanulás mögött ugyanaz a mozgató erő áll: a kíváncsiság. A kíváncsiság mellett a művészekben és az újságírókban van egy másik késztetés is: a történetmesélés. S ha nem is mindenki történetmesélő, mindenki történet hallgató. Különféle történetek példáiból és tanulságaiból építjük a saját személyiségünket a munkában és a magánéletben egyaránt. Ezért fontosak az olyan előadások, amelyek a kommunikációról szólnak, akár történetmesélők, akár befogadók vagyunk. 

A sport önmagában is történet. Minden verseny egy mese jó és rossz szereplőkkel, intrikusokkal, áldozatokkal és hősökkel. Dráma és komédia egyidőben. A sport maga az esszenciális élet, ezért nagyon alkalmas önmagunk és a körülöttünk zajló világ megismerésére. A sport és a játék előbb-utóbb mindig megmutatja az ember igazi énjét. Ezért is alkalmas arra, hogy a sportból merítsünk példákat, amikor a saját életünket vizsgáljuk. 

19 évesen léptem be először a Magyar Televízió kapuján. Ezres nagyságrendben készítettem különféle feladatkörökben műsorokat és további ezres nagyságrendben közvetítettem sporteseményeket. Sportszervezésről van diplomám és ezt kiegészítettem egy sportjogi szakoklevéllel is. Másfél évtizede dolgozom sportvezetőként is többféle szerepkörben. A televíziózásról, rádiózásról, újságírásról nincs semmilyen okmányom, de mostanra talán már elég sok mindent megtanultam.   

Történetmesélő vagyok, elmesélem hát Önöknek is a történeteimet.

Ismerje meg Gundel Takács Gábor üzleti világ számára szóló előadásait

Közösen megélt sikerek

Ebben az előadásban arra keressük a választ, hogy mi a csoport szerepe a sikerek elérésében. 

Az ember mindig is társas lény volt, ma is az. Mindannyian ma is különféle csoportok köré szervezzük az életünket és az egyéni sikerek mögött is áll egy csoport. Az előadás során megvizsgáljuk a csoportok lélektanát.  Átgondoljuk, hogy mitől lesz egy csoport sikeres, és hogyan hat vissza a siker a csoportra. Keressük az egyén helyét is a csoportban és szétválasztjuk a különféle szerepköröket: kiből lesz vezető és kiből lesz nélkülözhetetlen csapattag. Számos példát vizsgálunk meg a sport világából, amely a csoportban való gondolkodás és a sikerorientált együttműködés legközismertebb műfaja.  

Az előadás célja szerint igyekszik segíteni abban, hogy a csoport tagjai minél tudatosabban gondolkodjanak a saját csoportjuk szerepéről és működési elveiről, továbbá a saját egyéni szerepükről a közösen elért sikerek érdekében. 

Az előadás igény szerint 30-45 perc.

Négyszemközt

Az üzleti életben számos alkalommal fordul elő a személyes értékesítés. De vajon magán a terméken, szolgáltatáson kívül min múlik, hogy az eladó el tudja-e adni a termékét a vásárlónak? Mi a hozzáadott személyes érték? 

Az előadás során megvizsgáljuk, hogy hogyan gondolkodik a vásárló és ezért hogyan kell gondolkodnia az értékesítőnek.  Mik azok az emberi értékek, amik függetlenül az adás-vétel tárgyától mindig szerepet játszanak a döntésben. Tudatosítjuk azokat a szempontokat, amelyek fontos szerepet játszanak abban, hogy a partnerünk végül azt mondja: meggyőző.  Sorra vesszük azon kommunikációs technikákat, amelyek segítenek átadni az általunk közvetített értékeket. Igyekszünk az ösztönös értékesítői tehetséget kommunikációs tudatossággal megerősíteni. Felhívjuk néhány tipikus hibára is a figyelmet. Igyekszünk megosztani azokat a médiában alkalmazott riporteri technikákat, amelyek hasznosak lehetnek egy értékesítő számára is. 

Az értékesítés verbális csomagolás. Hiába jó egy termék, ha rosszul van becsomagolva. Az előadás azt ígéri, hogy nyomában tudatosabb és hatékonyabb lesz ez a fajta verbális csomagolás, azaz sikeresebb lesz az értékesítés. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje Gundel Takács Gábor előadásait az Ön vállalatában is